Een gerenommeerde cryptocurrency handelaar, Josh Rager, heeft getweet dat welke richting de Bitcoin-prijs ook kiest voor zijn huidige positie, ofwel een gunstig effect zal hebben op de BTC-gemeenschap, hier is de reden waarom.

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin op $9.089 per munt.

Een win-win Bitcoin-scenario

Josh Rager gaat ervan uit dat het niet uitmaakt of Bitcoin naar het zuiden of naar het noorden verhuist, het zal een win-win situatie zijn voor houders en handelaren.

Als Bitcoin boven de $10.000 uitkomt en daar een tijdje blijft of onder het huidige niveau van $9.000 zakt, zullen beide voordelig zijn, zei hij.

Een stijging zou goed zijn om voor de hand liggende redenen, volgens hem, en een duik in de prijs zou handelaren in staat stellen om de dip te kopen en wat meer BTC te accumuleren voordat het later voorbij de 10.000 komt.

De handelaar wijst erop dat Bitcoin nog vele maanden onder $10.000 zou kunnen liggen, aangezien Bitcoin Revolution een zeer liquide en volatiel actief is.

Maar, zegt hij, als BTC erin slaagt om boven dit niveau te breken, is het onwaarschijnlijk dat het zal neerstorten.

Het verlies van 8.800 dollar kan BTC naar het midden van 7.000 dollar duwen.

Handelaar Michael van de Poppe merkt op dat Bitcoin binnen het assortiment blijft.

Hij wijst erop dat als Bitcoin onder het $8.800-$8.600 gebied duikt, dit de koningscrypto waarschijnlijk verder zal doen dalen en de hoge $6.000 of mid-$7.000 zone zal raken.

De analist gelooft dat het breken van boven de $9.300 weerstand een bullish teken voor de markt zou zijn.

In zijn recente analyse verklaarde trader Yuri Bishko van TradingView dat Bitcoin op dit moment in een range handelt en tekenen van opwaartse of neerwaartse druk moet gaan vertonen voordat hij realistische voorspellingen kan doen.