Övertagande av „hemlig världsmakt“? – BlackRock planerar att investera i Bitcoin

Det ökända kapitalförvaltningsföretaget ansöker om att få investera i Bitcoin-futures.

Världens största och mest inflytelserika kapitalförvaltningsföretag BlackRock, som också är känt som den „hemliga världsmakten“, planerar investeringar i Bitcoin (BTC), närmare bestämt i derivat av kryptovalutan. Detta framgår av två ansökningar som lämnades in till US Securities and Exchange Commission.

De två ansökningarna, som heter „BlackRock Funds V“ och „BlackRock Global Allcoation Fund, Inc.“, publicerades på SEC: s officiella webbplats på onsdag. I båda bokstäverna citerar BlackRock ett brett utbud av derivat som kapitalförvaltningen Cryptosoft avser att använda som investeringsprodukter för de investeringsfonder som ansöks, varvid Bitcoin uttryckligen nämns flera gånger.

Så det står:

”Var och en av fonderna är avsedd att använda instrument som kallas derivat. Dessa är finansiella produkter som hämtar sitt värde från aktier, råvaror (som guld eller olja), valutor (inklusive Bitcoin), obligationer eller index (dvs. finansiella produkter som fungerar som en måttstock för specifika resultat som S&P 500). „

BlackRock använder dock också den marknadsledande kryptovalutan som ett exempel för att förklara riskfaktorerna för derivat. Med Bitcoin skulle detta vara en överhängande brist på likviditet:

„Att investera i Bitcoin-futures medför risk för otillräcklig likviditet, eftersom Bitcoin-futures inte handlas lika tungt som andra futures, eftersom marknaden för Bitcoin-futures fortfarande är relativt ung.“

Ledningsnivån för den „hemliga världsmakten“ har redan gjort positiva kommentarer om Bitcoin de senaste månaderna. I november sa CIO Rick Rieder att Bitcoin hade potential att „ta över stora marknadsandelar från guld“.

BlackRock VD Larry Fink tillade att Bitcoin har väckt sitt intresse och eventuellt kan bli en globalt erkänd finansiell produkt.

Som Cointelegraph rapporterade förra månaden planerar BlackRock också att anställa en ny vice president för Blockchain, som är specialiserat på kryptovalutor. Detta för att implementera en strategi som ”driver efterfrågan på företagets investeringsprodukter”.

Den stora kapitalförvaltningen är också ökänd i Tyskland, eftersom CDU-politiker och eventuell kandidat för kansler Friedrich Merz var i en ledande position vid den tyska filialen av BlackRock. Företaget är aktieägare i många viktiga företag, varför länkar till politik alltid är kontroversiella. Det återstår att se om Bitcoin hotas med en sådan „övertagande“.